Covid 19

 ACTIUNI PRELIMINARE

1.TRIAJUL TELEFONIC AL PACIENTILOR-daca un pacient suna si solicita programare va fi intrebat de motivul acesteia si i se va spune ca in aceasta perioada rezolvam prioritar urgentele dentare ( DURERE, SANGERARE, INFECTIE, TRAUMATISM). Ii recomandam sa ne trimita un sms care sa contina numele sau si ceea ce il supara, urmand ca medicul sa il sune si sa vorbeasca cu el(in pauza dintre pacienti sau la sfarsitul zilei).

2.In convorbirea telefonica de reamintire a programarii din ziua urmatoare, pacientului i se comunica urmatoarele-

         1. sa respecte ora de programare, daca ajunge mai devreme va astepta in fata cabinetului pana cand asistenta va iesi sa il cheme inauntru.

         2. pe cat posibil sa vina neinsotit, pt apartinatorii copiilor/pers.cu disabilitati, se vor aplica aceleasi reguli de protectie.

         3. sa poarte masca de protectie, daca nu are, va primi de la noi.

         4. este intrebat daca prezinta febra, tuse, dureri de gat, dureri musculare, abdominale, el sau vreun membru al familiei sale sau daca a venit in contact cu vreo persoana confirmata/suspecta de COVID 19.

         5. I se reaminteste ca venind in cabinetul de medicina dentara trebuie sa completeze formulare, sa respecte protocolul de limitarea infectiei si ca la sfarsitul sedintei va achita manopera si consumabilele necesare acestuia.

         6. pacientii vaccinati anti COVID 19 vor fi programati la 14 zile dupa rapel.

PROTOCOL  DE  PROTECTIE COVID 19 PT PACIENTI

1. Asistenta descuie usa si invita pacientul in cabinet, astfel incat acesta sa nu atinga clantele usilor.

2. Isi dezinfecteaza incaltamintea, isi aplica protectii de incaltaminte,daca nu are masca ,primeste imediat o masca  si isi depoziteaza lucrurile( haina, geanta, telefon ,chei) in sacul de unica folosinta care ramane pe hol.

3. Pacientul este directionat sa se spele pe maini si se aplica dezinfectant de tegumente, nici aici pacientul nu atinge nimic. Daca foloseste toaleta, face acest lucru dupa spalatul mainilor si se reia spalatul mainilor si dezinfectarea.

4. COMPLETEAZA FORMULARELE IN SALA DE ASTEPTARE sau on line.

5. Intra in cabinet, se aseaza pe scaunul stomatologic si clateste gura cu solutie dezinfectanta minim 30 secunde, apoi scuipa intr un pahar de unica folosinta ȘI NU IN SCUIPATOARE.

6. Se realizeaza manopera necesara, pe cat posibil fara utilizarea pieselor de mana, daca este necesara utilizarea lor pacientul va fi programat la sfarsitul programului.NU SE REALIZEAZA DETARTRAJ CU US SAU AIRFLOW, DOAR DETARTRAJ MECANIC!!!!

7. SE INDICA FOLOSIREA DE DIGA.

8. Dupa terminare sedintei, pacientul va clati din nou cu solutie antiseptica SI O VA SCUIPA IN PAHARUL DE UNICA FOLOSINTA.

9. ISI APLICA MASCA DE PROTECTIE, achita onorariul si va merge in sala de asteptare unde directionat de asistenta se dezechipeaza de halat,boneta, protectii incaltaminte , isi ia lucrurile din sacul in care le a depozitat si pleaca FARA SA ATINGA NIMIC!

10. DACA ESTE APARTINATOR, I SE APLICA ACELASI PROTOCOL.