Ca să ai cu ce… zâmbi!

Str. Walter Mărăcineanu nr. 9
Intrarea pe Str. Rodnei nr. 2A
(în spatele blocurilor "2 Măgari")
Program
Luni - Vineri: 8-19
Sambata: 9-13

Cea mai mare satisfacție a unui medic stomatolog este atunci când are la consultație un pacient ce revine  în clinica noastră, având o dantură impecabilă, datorită ei igiene orale corespunzătoare.

Sănătatea dentară se află în strânsă legătură cu sănătatea generală. Problemele dentare pot crea probleme de vorbire, pot afecta alimentația și încrederea de sine. De aceea, cea mai simplă modalitate de  a evita tratamentele stomatologice complexe și costisitoare este prevenția dentară.

Metodele de prevenție dentară te ajută să îți păstrezi gura sănătoasă.  Astfel, nu vei pierde dinți și vei avea nevoie de mult mai puține tratamente stomatologice. Cele mai comune cauze ale pierderii dinților sunt cariile și afecțiunile gingivale. Cu cât ai mai multă grijă, cu atât șansele să îți păstrezi dinții pe viață sunt mai mari.

Prevenția dentară trebuie să aibă loc încă de la vârste fragede, imediat după erupția primului dinte.

Cele mai importante tehnici de prevenție dentară sunt periajul realizat de două ori pe zi și folosirea aței dentare pentru a îndepărta placa bacteriană. La acestea se adaugă folosirea apei de gură, a dușului bucal, mai ales la pacienții cu aparate dentare fixe, implanturi sau lucrări protetice. Neîndepărtată, placa se acumulează și se transformă în tartru care afecteaza gingiile și osul alveolar.

Pe lângă metodele utilizate acasă, un rol foarte important în prevenția dentară îl joacă și igienizarea dentară realizată de medicul stomatolog. Îndepărtarea tartrului este esențială pentru dinți sănătoși și se realizeaza cu ultra sunete, este completată cu procedura de air flow si cu periajul profesional , iar în final cu aplicarea gelurilor cu fluor.

O alimentație echilibrată ajută la păstrarea dinților sănătoși. Alimentele bogate în zahăr și carbohidrați hrănesc bacteriile care produc placa, iar sucurile dulci sau consumul de citrice  în exces afectează smalțul și implicit starea de sănătate oro-dentară.

Este mult mai usor, mai ieftin, mai puțin dureros și mai rapid să ai grijă de dinții tăi prin preventie dentară, efectuând periodic proceduri de igienizare dentară, decât să suporți consecințele pierderii dinților ca urmare a unei igiene deficitare.

Deschide chat
Buna ziua 👋
Cu ce va putem ajuta?