Ca să ai cu ce… zâmbi!

Str. Walter Mărăcineanu nr. 9
Intrarea pe Str. Rodnei nr. 2A
(în spatele blocurilor "2 Măgari")
Program
Luni - Vineri: 8-19
Sambata: 9-13

Detartrajul repetat poate deteriora dinții?

upă cum știți metoda de îndepărtare a tartrului dentar de pe suprafețele dinților se realizează printr -o tehnică modernă care se numește ” detartraj”. Această tehnica se realiza cu un aparat care emite ultrasunete, nu se folosesc instrumente care atacă smalțul dinților și nici nu afectează în timp structura acestora. De multe ori pacienții cu depozite mari de tartru au observat după detartraj o mobilitate dentară nesesizată până atunci pt ca tartrul unea dinții între ei, dar pe termen lung acest tartru determină resorbția integrală a osului și consecință este tocmai pierderea dinților. Tartrul afectează mai ales pacienții care au o igienă nesatisfăcătoare, fumătorii sau cei cu o vâscozitate crescută a salivei.

Ce conține tartrul dentar?
Tartrul este alcătuit din minerale, substanțe organice și multe tipuri de bacterii care se înmulțesc și formează adevărate colonii de microbi ce atacă gingiile, osul maxilar și ligamentele care leagă dinții de os. Tartrul se găsește atât deasupra gingiei cât și sub gingie și se poate depune pe dinții naturali cât și pe lucrările dentare.
Indicațiile detartrajului dentar ar fi :
– La fumători și la pacienții cu boala parodontala la fiecare 3 luni sa se prezinte în clinica pentru detartraj, periaj profesional și air flow clasic sai cu aparatul special de profilaxie modernă realizat de medicul nostru specialist parodontolog.
– La 3 luni pacienții cu aparate ortodontice fixe deoarece mulți dintre ei nu realizează un periaj corect și eficient la domiciliu existând riscul apariției cariilor dentare sau a sângerărilor gingivale, mai ales pe fondul schimbărilor hormonale în adolescență.
– La 3 luni pentru gravide pentru a tine sub control gingivita de sarcină.
– La 3 luni pacienții cu diabet zaharat
– La 6 luni pacienții cu implanturi dentare
– La 6 luni pacienții fără patologii asociate care își doresc o dantura sănătoasă și care se prezintă la controale de rutină.
Recomandări după ședința de detartraj:
– fluorizare direct în clinica noastră pentru a reduce sensibilitatea dentară
– periaj la domiciliu cu periuța și pastă indicată de medicul specialist parodontolog
– ținerea sub control a glicemiei la pacienții cu diabet zaharat
– reducerea fumatului la pacienții fumători.

Deschide chat
Buna ziua 👋
Cu ce va putem ajuta?